En gang om året mødes Hedelandets fem stærkeste klaner for at dyste om hvilken klan der er den mægtigste. En dag med kampe og konkurrencer, der skal vise hvem der er bedst egnet til at lede klanerne i året der kommer.
Det er ikke nok at være stærk i kamp, klanerne må også være kloge og kende deres land og omgivelser godt, hvis de skal håbe på at blive udråbt som den mægtigste klan.

I Hedelandet lever mennesker, elvere, dværge, orker og andre væsner side om side, i nogenlunde fred med hinanden. Klanerne er opdelt efter område, og på den måde kan orker og elvere godt være en del af sammen klan, hvis de f.eks. bor i den samme skov. Ofte forløber den årlige klansamling fredfyldt, og ender med en klar vinder.

Men nogle år, er der flere klaner, der er stærke og forventer at blive udråbt som de mægtigste. De år bliver konkurrencerne en blodig affære, med meget kamp og ufred. De år har druiderne og Hedelandets åndevæsner travlt med at holde klanerne til de planlagte dyster, for at forhindre åben kamp. I år er sådan et år.